Honey, wat eten we vandaag?
Een gezonde salade met Bijenbaas honing!
Deze wintersalade gebruikt de prachtige producten die beschikbaar zijn in de koude winter maanden, zoals pompoen, boerenkool, rode biet, maar ook walnoten, appel en feta om een stevige salade bij koud weer te maken. Daarna wordt het allemaal door elkaar gehusseld met een honing-mosterd dressing, gemaakt met Bijenbaas honing natuurlijk.
Ingrediënten:
- 1-2 stronken boerenkool. Dikke stelen verwijderd en in kleine stukjes gebroken (6-8 kopjes)
- 1 kleine pompoen zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 2 of 3 bieten in blokjes gesneden
- 1 groene appel, dun gesneden.
- 100 gr feta
- ongeveer 1 kopje ongezouten walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel chilipoeder
- zout
Voor de dressing:
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 2 eetlepels Bijenbaas bloemenhoning
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ° C
- Meng de pompoen en rode biet met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en chilipoeder, leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat, rooster ze ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Doe de boerenkool in een pan met wat olijfolie, zout en peper. Laat het enkele minuten koken tot dat het iets zachter wordt.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar (gebruik bijvoorbeeld een leeg Bijenbaas potje om alle ingrediënten te schudden tot het goed gemengd is).
- Voeg in een grote schaal de gekookte boerenkool, de geroosterde pompoen en rode biet, walnoten, feta en de appel toe. Schenk de dressing erover.
Eet smakelijk, Bae-Bee!