fbpx

Het is al weer borreltijd bij Bijenbaas. Probeer eens een wijncocktail met vijgen, honing en thijm.

 

Voor: 4 personen

Duurt: 10 minuten en 2 uur koelen

 

Bijenbaas recept

Ingrediënten:

  • 60 ml Bijenbaas honing
  • 500 ml witte wijn
  • 1 steranijs
  • 6 takjes thijm
  • 1 kardemompeul
  • 2 verse vijgen

 

 

Zo maak je het:

Doe de takjes thijm bij de Bijenbaas honing in een steelpannetje en laat 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Laat het afkoelen en schenk het dan door een zeefje.

Meng de witte wijn met de Bijenbaas honing, kardemompeul (gekneusd), en steranijs. Snij de vijgen in plakjes en doe deze bij de wijn. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast trekken.

Verdeel de cocktail over vier glazen en versier met een stukje vijg of thijm.

Bijenbaas recept

 

 

 

 

 

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.