Bananenbrood Bijenbaas honing en kokosvanilleroom (glutenvrij)

 

Lekker in deze tijd van het jaar: Bananenbrood. Zeker als je het met honing maakt. Puur natuur en met de honing die je koopt help je de bijen.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 300 gr overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 80 gr zuivere BIJENBAAS honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl glutenvrij bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 40 gr meel (teff, spelt, volkoren)
  • 60 gr amandelen, gemalen
  • 2 el walnoten
  • 15 gr chiazaad
  • 100 g kokosyoghurt

Bijenbaas bananenbrood met honing

 

 

 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed een bakvorm met bakpapier
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg eruit
  • Prak de overrijpe bananen fijn en meng ze met de eieren, honing, helft van de vanille, olijfolie, ½ theelepel kaneelpoeder, bakpoeder, citroensap en het meel in een grote kom.
  • Roer vervolgens de amandelen, walnoten en het chiazaad door het bananenmengsel.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het bananenbrood midden in de oven in ca. 1 uur gaar. Het brood blijft wat kleverig maar moet wel stevig aanvoelen.
  • Klop de kokosyoghurt samen met de rest van de honing, kaneelpoeder en vanille tot een romig mengsel.
  • Snijd het bananenbrood in plakken en serveer ze met de kokosvanilleroom.

Bijenbaas bananenbrood met honing

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.